Kertu Tanda Milis Banyumasan

Owalah …cempuleke wong-wong banyumasan sing pada rajin nulis nang internet wis akeh ya. Jan enyong ngerasa seneng banget pokoke. Giye mertandakna nek wong-wong banyumas giye wonge maju-maju, maju kawerueh, maju budayane, maju cara mikire. Pokoke salah besar nek esih ana wong ngira wong utawa budaya banyumasan guwe pinggiran, apa maning nek ngarani mung kroco pilek.

Tapi enyong be mandan kawatir luh, aja-aja budayane dewek sing apik lan maju giye diaku-aku nang wong lia sing adoh umaeh sekang banyumas, ya kaelah sapa maning nek udu malingsia (waca=malaysia). Mulane aku ya setuju karo anggota milis banyumasan sing ngusulaken gawe Kartu Tanda Milis Banyumasan. Senajan giye kartu tanda milis, tapi kadangan nek bloger banyumasan utawa bloger jawa koek melu-melu ya kadangan tambah apik luh. Lah mengko nek ana acara kopi darat mung gari di gawa. Kira-kira keprimen kang/Yu?.

Giye gambar kertune

gambar sisih ngarep

ktp_milis_ngarep.jpg

gambar sisih mburi

ktp_milis_mburi.jpg

9 thoughts on “Kertu Tanda Milis Banyumasan

  1. Aku ulih melu ora, Kang? Wis lawas banget ora tau kumpul karo sedulur nang kampuang nan jauh di mato. Mbiyen, lagi cilik, taun 70-an, aku sering meng Cipari (ngerti ‘kan?), meng omah mbahku. Siki, sanajan ana adikku nang Cipari, mbuh wis pirang taun aku urung nganah maning. Mestine ya kangen tulih. Dulur-dulur, dongakna ya, ben aku bisa nganah maning –mumpung isih ana umur.

  2. Assalamualaikum, Kang aku melu lah. Jan kiye sing tek tunggu-tunggu jane, ning nembe kiye ketemu. Aku kepengin dulur-dulur Banyumas pada gayeng gelem gendu-gendu rasa nang millis kiye men lewih raket. Nek aku si wong Nusamangir, wetan Kroya ning klebu maring Banyumas, mung sekolahe gemiyen nang Tlacap. Nah kuwe kang Rawins, aku ya ana kanca sekolah jenenge Dalail empere sekang Majenang, mbok kenal ya disenggol, kesuwun ya kang

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s