Leyeh leyeh

santai booosssKaya giye mbok yah rasane dadi wong sugih, jyan kepenak pisan koh. Awan-awan ngerungokna gendhing banyumasan karo nginum kopi, srupuuutt…hmmm mantabb

Ceritane aku wingi bar mbukak database-e milis banyumasan, terus nang kono nemu file mp3 lagu-lagu banyumasan. Lagu sing faforit nek menurutku sing kae lah sing tentang baturaden.

“Senajana ana nang pegunungan…..

(teruse ora ngerti)

baturaden baturaden

ati susah bisa dadi bungah

ati susah dadi bungah”

Kaya guwe lah syaire, tapi aku ora apal kabeh. Mbok ana sing ngerti syaire ngenehlah aku njaluk.

Basa kerungu lagune dadi kemutan jaman SMA mbiyen. Pas kelas telu aku kos nang sanding sekolahan. Sing nduwe umah wonge wis tuwa, saben ndina unin-unine nek ora wayang ya banyumasan utawa peang-penjol. Duh, dadi kemutan nganah-nganah ya, kang Ihaq, kang Eko Cahyono, Kanca-kanca SMU Negeri Sidareja, hmmm…

“kerjaa!!!!! ngeblog mulu….”

gubraaaakkk…

“oh iya pak, gak ini cuma iseng-iseng eh cuma baca eh cuma bla bla bla”

11 thoughts on “Leyeh leyeh

  1. Iya genah….wis tua mah gari kemutan sing disit2 bae…nyong juga alumni kunci angkatan 90/91…siki batire pada nang endi seh yaa…babar blas aku ora prnh ketemu karo batir2 sekolah..mbok gawe kumpulan sing bisa ngraket aken sedulur2 ndeso gitu yuuuukkk…

  2. Mbien aku pernah kerungu, kaset lawake peang penjol. ceritane pasal uwong tuwa karo anake wedon, jenenge siti nonton dokati mati, ngadol ayam nang pasar, jadi jengkel, pasale ayame diarani di lumah jadi banyak.

    Sapa2 seng ndue kaset iku, aku njalok la angger iso kirimne mp3 ne la. nek akon mbayar yo ngomong wae la piro.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s