Pupuk Langka, Petani Menderita

Wis lumrah wong tani pada bungah nek mangsan rendheng teka. Mangsan rendheng berarti mangsan penggawean, mangsan kepenak pangan, kepenak penguripan.

Sawah sing biasane di jorna merga ora bisa di tanduri nek mangsan ketiga, siki bisa di tanduri maning. Mangsan rendeng ora mung di sambut bungah nang wong tani thok. Kodok, manuk, keong, iwak kathing uga melu bungah. Kodok ora ana kesele saur-sauran, ora awan ora wengi. Iwak kathing mulai pada berkembang biak, keong metu sekang umpetane muter-muter nang sawahan.

Suara mesin tlaktor mertandakna musim tandur enggal di wiwiti, ora lanang ora wadon kabeh sibuk nang sawah. Winih gabah disebar nang papan sebaran, leleran pada di siapna. Mangsan tandur teka,pasukan wong wadon wis siap nandurna benih gabah.

Mansan tandur rampung. men cepet lemu tanduran perlu pupuk. Pupuk jaman siki wis ora nganggo pupuk kandang maning, tapi nganggone pupuk sekang pabrik.

Masalaeh sing jenenge tuku pupuk ora segampang tuku udud, padahal sekang manfangate jelas akeh pupuk. Mbuh kenangapa nek agi di butuhna pupuk malah langka, regane ya dadi larang.

3 thoughts on “Pupuk Langka, Petani Menderita

  1. dilacak maning nggih..jajal kenangapa pakdemu diintrogasi…ana sing lapor apa?tapine jajal ditakoni pakdene,,,kenangapa angger arep nyimpen mawi akeh ra itung2,,,
    jajal takon nggih

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s