Kere Munggah Mbale

Rika pada tau ngerungokna ceritane peang penjol ora? Nek urung lan kepengin krungu, rika ndatar bae dadi anggota milis banyumasan. Nang kana mengko ana file mp3-ne peang penjol. Nek wis tau krungu berarti rika pancen bener-bener wong mbanyumas lan seneng budaya banyumas.

lah ngomong-ngomol ceritane peang penjol, aku agi kemutan karo omongane suliyah agi ditembung bojo nang rewange, “lah kowe tulih rayat, kok wani-wanine ngarah bojo karo nyonyahmu, guwe jenenge ya kere munggah mbale”.

kere munggah mbale, pribasa sing asline tekan ndi aku ya ora ngerti, pernaeh maknane ora adoh karo pribasa cebol nggayuh lintang. Ngarepaken perkara sing ora mungkin kedaden, utawa ari mungkin ya ketone ora sreg.

tapi sing jenenge urip nang ndunya yah, apa bae bisa. jere wong sing senenge mangan keju “nothing impossible” ora ana sing ora mungkin.

pancen bener kang, senajana dewek wong cilik, dewek ora perlu minder, jere Pak Sukarno “gantung cita-citamu setinggi langit”, sing penting gelem usaha, ndonga lan pasrah karo sing gawe urip yakin bae senajana kere bisa munggah mbale, senajana cebol bisa nggayuh lintang.

gambare dijimot kang kene

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s