Pujian Sak Durunge Sembahyang

Sholatullah salamullah
‘Ala thoha rasulillah
Sholatullah salamullah
‘Ala yasin khabibillah

Rahmat salam mugi tetep
Kanjeng nabi Toha utusane Allah
Rahmat salam mugi tetep
Kanjeng nabi Yasin kasihe Allah

Eling-eling sira bakale mati
Gumlethak ing lobang kang den tutupi
Lobang kebek blatung makethi-kethi
Nyokoti badan sing lagi ngabuh-ngabuhi

Mati iku selawase mung sepisan
Mati bagus bakal nemu kenikmatan
Mati sasar selawase kesengsaran
Rohe iku den kunjara ing pasiksan

Umur siji dibuang-buang percuma
Sebab ora peduli maring agama
Ngalor ngidul kumanthil kanthil ing donya
Wusanane ning kubur nemu cilaka

Getun temen getun temen umur siji
Ora guna sebab riya kelawan drengki
Ora bekti maring kang maha suci
Ngumbar hawa nafsu kang den pengini

Iku dina kabeh makhluk padha susah
Padha nangis tobate tanpa paedah
Padha nelangsa ngadhep nungkul dina landrat
Wruh pakewuh lan tutupe lawang tobat

Padha bingung ngreksa maring dina janji
Tanpa guna kari ngreksa awak siji
Weruh maring Cahyane kang Maha Agung
Ngerasa jembar uripe wong kang kemlungkung

Tanpa guna sambat-sambat adhuh biyung
Kabeh makhluk padha nangis nyuwun tulung
Ngrasa bejat badan apes longa-longo
Walese wong jugkir getun dhemen bungah

Aduh ati kapan bisane tobat
Maju dina maju parek maring pati
Aduh Allah nyuwun tulung nyuwun rahmat
Nyuwun slamet aning donya lan akhirat

pujian sekang bangsari
pengarang anonim

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s