Singkatan Basa Jawa

Dikawiti sekang singkatan Jabotabek sing siki dadi jabodetabek, siki ana singkatan Gerbangkertosusila (Gresik, Bangkalan, Mojokerto, Surabaya , Sidoarjo, Lamongan), Barlingmascakeb (Banjarnegara, Purbalingga, Banyumas, Cilacap, Kebumen), Pawonsari Bakulrejo (Pacitan Wonogiri Wonosari, Bantul, Kulon Progo, Purworejo), utawa Joglosemar (Jogja Solo Semarang).

Untunge ora ana sing malik urutane dadi Semarang Solo Yogya, disingkat menjadi Semar Loyo. Lah bisa-bisa ngesuk ana sing gawe singkatan dibalang Sendal (Purwodadi, Batang, Pemalang, Semarang , Kendal), utawa Kasur Bosok (Karanganyar, Sukoharjo, Boyolali, Solo, Klaten). Asal jangan Susu Mbokde (Surakarta , Sukoharjo, Mboyolali, Kartasura, Delanggu) utawa Tanteku Montok (Panjatan, Tegalan, Kulwaru, Temon, Toyan, Kokap)

Cah nom-noman jogja ora gelem kalah kreatife melu gawe singkatan panggonan. Contone Amplas nggo Ambarukmo Plaza, utawa Jakal (jalan kali urang), Jamal (Jalan Magelang). Nek sampeyan sekolah nang SMA 6, bisa nyombong nek sampeyan sekolah nang Depazter alias Depan Pasar Terban.

Ana maning kie, sekang pusate kota jogja gampang banget nek arep meng paris sing jebule singkatan sekang parang tritis utawa pakistan (Pasar Kidul Stasiun alias Sarkem) nek ora ya meng Banglades (Bangjo Lapangan Denggung Sleman)

Sampeyan wong sing enthengan, ringan tangan, suka membantu, ndak pernah menolak untuk dimintai tolong? Berarti sampeyan layak menyandang nama Willem Ortano, alias Dijawil Gelem Ora Tau Nolak. utawa nek sampeyan pinter omong, adol obat, ngeyakineken wong karo omongan sampeyan
sing mbuh bener mbuh ora, kudune rika ora kesuh nek di celuk Toni Boster, alias Waton Muni Ndobose Banter.

sekang pirang-pirang sumber sing dijawakna nang enyonge dewek

7 thoughts on “Singkatan Basa Jawa

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s