Wong Njawa Nang Ndi-ndi Ana

Padune njawa ora mesthi manggone nang njawa. Wong njawa guwe nang ndi-ndi ana, nang pulau jawa ana, sumantra ana, sulawesi ana, pokoke nang kabeh propinsi nang Indonesia ndukun ana wong jawane

Pengaweane uga macem-macem, ana sing dadi tani, supir, kyai, maling, nganthi presidene be wong njawa. Hasil karyane ya pirang-pirang ana batik sing wis di akui nang UNESCO, ana wayang, tembangan ya ana kaya campursari, lengger lan lia-liane.

Jebule sing bisa gawe karya khas jawa guwe udu mukur wong njawa sing nang Indonesia thok. Nang luar negeri, nang daerah lor amerika ( amerika temenan kie udu umaeh rika) persise nang negara suriname ana masyarakat jawa sing kandahane karo basa jawa lan bisa gawe karya seni nganggo basa jawa.

Ora ngandel apa, gieh deleng dewek

9 thoughts on “Wong Njawa Nang Ndi-ndi Ana

  1. Pancena iya. Jarene sing jenenge wong jawa ketone kampungan banget. Tapi nyong ya banggane nemen dadi wong jawa. Masalahe jawa ya kebudayaane akeh banget, bahasane sejen kota ya sejen bahasa, malahan ana sing se-kota be bahasane ana sing beda-beda. Kue temenan yakinlah sumpah nyong ora nglombo. Tanahe ya subur makmur, wargane ya guyub rukun. Mangkane nyong sebagai wong jawa ya seneng banget mempelajari budaya jawa sing misale kaya karawitan, mocopatan, geguritan, karo nulis nganggo carakan jawa maning nyong saking senenge. Mangkane sedulur ayo kita lebih mencintai budaya jawa kareben ora sirna. Belajar nulis carakan juga ya…. Whehehe

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s