Beda Njakarta Beda Ndesa nang Babakan Puasa

Mbok arep di wolak-walik sampe boyeh tetep bae sing jenenge njakarta beda karo ndesa. Senajan jakarta mung isine wong-wong ndesa sing kadang rumangsa aneh karo bahasa lan budayane wong ndesa (aneh mbok). Salah siji bedane nang babakan puasa.

Nek nang njakarta wong pada seneng buka bersama tapi sayange ora di terusna karo teraweh bersama paling pada ngobrol ngalor ngidul. Nang ndesa, jamane aku cilik, sing ana malah sahur bersama.

Ceritane kaya giye.

Nek wis rampung buka puasa nangumah, bocah ndesa utawa kadang di sebut santri ndesa, pada mangkat meng mejid. Nggole mangkat meng mejid kie ora limbean, tapi nggawa panganan nggo sahur nang mejid. Sebabe nek wis tekan mejid santri ndesa pada ngaji gutul wengi.  Dadi bocah-bocah lewih milih turu nang mejid (jane ya ora nang mejid tapi nang kombongan khusus santri ndesa). Lah nek wis wayaeh sahur bocah-bocah pada tangi bareng terus madang bareng. Senajan gawane ora patia enak tapi nek di pangan bareng-bareng ya dadi enak.

Bar pada sahur terus pada niat, niate kaya giye “Niat ingsun puasa in dina isuk-isuk saking anekani ferdune wulan romadhon ikilah taun ferdu krono Allohi Tangala”

7 thoughts on “Beda Njakarta Beda Ndesa nang Babakan Puasa

    • Pancen bener wong ndesa arep manggon nangendi bae kudu aja kelalen karo kebiasaan zaman kuna. Apamaning lahiran Bangsari sing terkenal urek-erek karo nyeser nek kepengin mangan sing kena nggo nambah darah.
      Inyong kit 2002 urip nang Batam tetep kemutan kebiasaan zaman kuna nang Bangsari salah satune kebiasaan Sahur Bersama. Sahur zaman kuna jam rolas mbengi ijol-ijolan lawuh.Dadine isuk wis klikikan kencot maning. Kelingan Inyong Bun…..

  1. alah nyong dadi kelingan jamane nyong esih cilik,jamane bocah turu nang langgar, saur ya nang langgar, ceritane tah kaya kie : lawuh saure nyong ana sing nyolong, nyong ya nangis tulung-tulung, wong segogomane langgar akeh sing pada tilik kepengin ngerti nyong nangis kenengapa, mbasan wis pada ngerti masalaeh, akeh sing pada aweh lawuh maring nyong, ya alhamdulillah, isih turah, kene nggo lawuh ngesuke maning . . .

  2. nek nyeritakna soal sur bareng, nyong ya ndue… Kaya gie critane…. Pancen bener sing di omongna koe bun, ora patia beda ceritane karo nyong, tp bedane mung nek jamane nyong mbiyen sedurunge arep pada saur pada jagongan gisit tekan wengi tapi ya ana sing wis turu ana mbireng sing lunga nitor pelem, jambu wer,jambu tokal, tapi ya ora mukur nitori thok ana sing ngemet(nyolong)..lah mbasa wis wayaeh arep pada saur di tiliki saurane wis ora pada nang tempate(di ijol-ijole karo nggone batire) ya mbuh sapa sing ngijolna tekan siki urung kepenengan bae, ora mukur kaya guwe ya ana sing di jiot lawuane(laukke lah) jan ora mukur kaya guwe, ana maning sing ngluconi anu saking keweden mbok saurane di tuker apa di jiot lawuane ana sing nyipen sayrane primpen banget, tp mbasa arep saur deweke nangis mrebes mili lah mbasa ditakoni anu kenangapa malah jere saurane di krokoti tikus ( iayalah wong nyimpene anu nang tumpukan kauy)… Sebenere esih ake crita liane tp wis semene baelah kesel ngetike…. Salam keris landep

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s