Beleken

mripat

Siki wis akeh obat tetes mripat, ora usah nganggo uyueh biyunge maning

Wis kawit wingi sore rasane ana sing ngganjel nang mripat tengenku. Jalaran wingi agi akeh gawean dadi aku ora patia nggatekna jan-jane ana apa nang  mripatku. Wengine, pas aku sembayang traweh nang langgar, nggo sujud koh rasane mripat kie kayanu arep tigol.

Basa nangumah di tiliki, jebule mripatku abang. Duh, basanu beleken ya. Langsung bae bojoku kon netesna obat tetes mata meng mripatku, terus aku nginum vitamin C nggo nambah daya tahan tubuh. Awane esih mandan krasa, tapi ya mendingan mandan entheng.

Nek jaman gemiyen, nambani belek guwe mayar, cukup raup karo uyueh biyunge. Mbuh pada ulih teori kang ndi, sing jelas akeh sing mari.

Jere Pak Amin, Guruku nang SD Islam Bulaksari, bisane mari di tambani karo uyueh biyunge merga nang uyuh ana kandungan zat sing bisa ngelawan penyakit belek, tapi senajan bisa nggo obat banyu uyuh juga nggwa penyakit liane sing ngerusak mripat. Dadi banyu uyuh guwe ana manfangate tapi madhorote luwih akeh.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s